Covebo-uitzendgroep helpt bedrijven met personeelstekort
Vlnr: René Schilperoort - Opleidingsadviseur en Coördinator Operatie bij VOC Rick Knoop - Covebo John Plegt - Projectleider bij Focwa. (Foto: Focwa)

Covebo-uitzendgroep helpt bedrijven met personeelstekort

Covebo-uitzendgroep is een nieuwe erkend leverancier van Focwa. Met deze samenwerking willen de organisaties een oplossing bieden voor het tekort aan goed geschoold personeel in de autoschadeherstelsector.

“We zien de uitdagingen bij schadeherstelbedrijven en zijn begonnen met het werven van plaatwerkers en spuiters om de acute nood bij bedrijven te kunnen invullen. Als erkend leverancier van Focwa willen we een signaal aan de markt geven dat de we klaar staan om bedrijven te helpen met hun expertise”, meldt Rick Knoop, accountmanager bij Covebo.

Samenwerking met VOC

Voor brancheorganisatie Focwa is de samenwerking met Covebo ook een verbreding van de doelstelling om meer personeel naar de schadesector te trekken. Hiervoor werkt de brancheorganisatie nauw samen met (v)mbo-instellingen en lanceerde ze onlangs nog een imagocampagne voor jongeren. 

Om de kwaliteit van het wervingsproces te borgen, wordt er via Focwa ook een samenwerking met VOC opgezet waarbij potentiële kandidaten eerst worden getoetst op het niveau van hun vaardigheden. Op deze manier wordt voorkomen dat Focwa-bedrijven mensen aangeboden krijgen die niet aan het door hun gevraagde niveau voldoen.

 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.