Coronacrisis niet verder verergerd voor schadeherstelsector

Coronacrisis niet verder verergerd voor schadeherstelsector

De situatie in de schadeherstelsector lijkt niet verder verslechterd door de coronacrisis. Dat blijkt uit de resultaten van de Focwa-monitor van 25 juni.

Minder werk
Ondanks het vertrouwen in een goede afloop, ervaren Focwa-leden evenwel nog steeds fors minder werkopdrachten. Gemiddeld geeft 81% van de bedrijven aan nog steeds over een minder gevulde orderportefeuille te beschikken. Bij grotere bedrijven (meer dan 10 FTE) geeft 95% geeft aan minder werkopdrachten te hebben dan in dezelfde periode vorig jaar.

Meer vertrouwen
Het vertrouwen in een goede afloop is daarentegen gegroeid. In de eerste weken van de coronacrisis had 78% van de Focwa-leden vertrouwen in een goede afloop. Op dit moment is dat 88%. Het aantal bedrijven dat meent personeelsleden te moeten ontslaan naar aanleiding van de crisis, is gehalveerd van 18% begin april naar 9% op dit moment.

Ondanks de hoop op een goede afloop, blijft de liquiditeitspositie van veel Focwa-leden precair. Gemiddeld ondervindt 29% nog steeds grote financiële moeilijkheden, zelfs na interventie van de overheidsmaatregelen. In de eerste coronamaand was dit nog 36%. Focwa blijft daarom hameren op de toevoeging van de schadeherstelsector aan de lijst met getroffen sectoren.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.