CED Group annexeert Groupe d’Expertise Automobile SRL
Bob Werensteyn wordt commercieel directeur bij Autoglaz. (Foto: Shutterstock)

CED Group annexeert Groupe d’Expertise Automobile SRL

Het Nederlandse schade-expertisebedrijf CED neemt het Belgische Groupe d’Expertise Automobile SRL (GEXA) over. Door de overname wordt CED Group marktleider op het gebied van mobility in België en versterkt het zijn Europese marktpositie.

Volgens CED Group is GEXA in België een top 3-speler op het gebied van mobility expertise en beschikt het met 10 vestigingen over een landelijk dekkend netwerk. Het jaarlijkse volume van ongeveer 80 duizend dossiers wordt er door zo’n zestig medewerkers afgehandeld. CED ontwikkelt tools die dienstverleningen in de schadebranche sneller, beter en efficiënter maken zoals het digitale schadeplatform CED Connect en remote inspectie en expertise

Groeistrategie

Door de krachten van de twee bedrijven te bundelen, ontstaat er volgens CED Group cfo Jan Willem Wolffenbuttel, meervoudig voordeel. “We kunnen onze  gespecialiseerde diensten op het gebied van mobility uitwisselen en samen doorontwikkelen. Ons gezamenlijke innovatievermogen kunnen we verder vergroten en toekomstgerichte digitale mobility-oplossingen aanbieden”, zegt hij. CED Group heeft de ambitie Europees marktleider te worden op het gebied van schademanagement. Om dit doel te bereiken nam CED Group eerder al het Franse schade-expertisebedrijf Eurexo en het Spaanse CAP over. 

CED Group heeft ongeveer 2.500 medewerkers in 12 Europese landen en levert fullservice schademanagement op het gebied van taxatie, risico-inspectie en noodhulp, tot schadebehandeling.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.