CBS: autobranche positief over 2018

Ondernemers in de auto- en motorbranche boekten in het 3e kwartaal van 2017 bijna 4 procent meer omzet dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Ook denken zij de omzetgroei van de afgelopen kwartalen volgend jaar door te kunnen zetten. Dat meldt het CBS in de Kwartaalmonitor auto- en motorbranche.

Omzet stijgt
De omzet in auto- en motorbranche stijgt al bijna drie jaar, met uitzondering van het 4e kwartaal van 2016. Die daling volgde toen op een omzetpiek aan het eind van 2015. De omzetstijging in het 3e kwartaal 2017 komt voornamelijk voor rekening van de importeurs van nieuwe personenauto’s en de personenautobranche. De importeurs behaalden bijna 7 procent meer omzet en de omzet in de personenautobranche was ruim 6 procent hoger dan een jaar eerder. Bij de handelaren in motoren nam de omzet toe met bijna 4 procent, maar deze daalde bijna 3 procent bij in de bedrijfsautobranche en bijna 1 procent bij autoservicebedrijven. De omzet van handelaren in auto-onderdelen daalde met bijna 2 procent.

Positief over 2018
Van de ondernemers in de autosector denkt bijna 33 procent dat de omzet het komende jaar toeneemt. Daarnaast is ruim 5 procent van plan meer te investeren en meer personeel aan te nemen.
Alleen de handelaren in auto-onderdelen verwachten te moeten snijden in hun personeelsbestand en minder te investeren. Ook autoservicebedrijven verwachten minder te investeren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.