Carrosserie- en trailerbranche komt met Coronaprotocol

Carrosserie- en trailerbranche komt met Coronaprotocol

Focwa, RAI Vereniging, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie hebben een een akkoord bereikt over coronaprotocollen voor de carrosserie- en trailerbranche. Dit meldt OOC. De protocollen zijn per direct van kracht voor de gehele carrosserie- en trailerbranche.

Maatregelen
De coronaprotocollen zijn praktisch, eenvoudig en op basis van de beschikbare middelen uit te voeren. Ze bevatten de noodzakelijke maatregelen die schadeherstel- en carrosseriebedrijven dienen te nemen om te kunnen werken in de zogenaamde 1,5 meter samenleving, het ‘nieuwe normaal’ in de carrosseriebranche. In deze sectorbrede richtlijnen staan duidelijke gedragsregels voor het werk in en buiten de werkplaats die het mogelijk moeten maken om ten tijde van de coronacrisis veilig en verantwoord door te werken. Het gaat voorzichtig de goede kant op met het beteugelen van het coronavirus, maar volgens OOC is dat hoe dan ook een zaak van lange adem: “Het is dus belangrijk om samen plannen te maken voor een ‘intelligente weg terug’ na de periode van de intelligente lockdown.”

RIVM
Volgens Focwa-directeur Femke Teeling volgen de Focwa-bedrijven op dit moment al de richtlijnen van het RIVM en nemen zelfs aanvullende maatregelen: “Dankzij deze protocollen kunnen zij nu ook aan hun medewerkers, klanten, opdrachtgevers en leveranciers tonen dat werkzaamheden veilig kunnen plaatsvinden.“

Er zijn specifieke protocollen beschikbaar voor autoschadeherstelbedrijven, autoruitherstelbedrijven, caravan- en camperschadeherstelbedrijven en carrosserie- en trailerbouwbedrijven.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.