CAO-onderhandelingen Metaal en Techniek vastgelopen

CAO-onderhandelingen Metaal en Techniek vastgelopen

Onderhandelingen die hadden moeten leiden tot een nieuwe cao Metaal en Techniek zijn vastgelopen, met name op de gevraagde loonsverhoging.

Website Automotive Online laat weten dat FNV Metaal & Techniek in een statement meldt dat vakbonden een ultimatum gesteld hebben aan werkgevers om alsnog akkoord te gaan met de eisen van de vakbonden. Als dit uitblijft dan volgt er actie, zo stelt de vakbond. De bond wil dat de lonen met 5 procent stijgen. Volgens een persbericht van brancheorganisatie Focwa hebben werkgevers voorgesteld de maandlonen te verhogen met € 42,50 per maand in plaats van een percentage over alle lonen. Volgens de bonden zou dit neerkomen op een loonstijging van 1,4 procent.

Volgens Ron Follon van werkgeversonderhandelaar FWT was dit voor de vakbonden helaas onvoldoende om tenminste in gesprek te blijven. “Het is teleurstellend dat er niet verder gesproken wordt over de door werkgevers geschetste contouren voor een nieuwe cao.”

Het vorige Metaal en Techniek cao-akkoord dateert van 2017. In de cao werden destijds loonsverhogingen afgesproken van 1,75% per 1 augustus 2017, 0,35% per 1 januari 2018, 1,75% per 1 juli 2018 en 0,31% per 1 januari 2019.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.