CAO Metaal & Techniek: Werkgevers wijzen ultimatum af
Nieuwe cao metaal en techniek definitief (Foto: Shutterstock)

CAO Metaal & Techniek: Werkgevers wijzen ultimatum af

Werkgevers in de schadeherstelbranche gaan niet akkoord met het ultimatum dat de vakbonden hebben gesteld om te komen tot een nieuwe cao Metaal & Techniek. Zo meldt Focwa. De vakbonden hebben al laten weten dat ze mogelijk overgaan tot acties.

De twee belangrijkste breekpunten in het cao-overleg zijn het loon en de ouderenregelingen. De bonden eisen een loonsverhoging van 5 procent, terwijl de werkgevers een loonbod voorstellen van 42,50 euro bruto per 1-1-2022 met een looptijd van 12 maanden, dat bij een gemiddeld inkomen neerkomt op 1,4 procent. Wat betreft het Generatiepact willen de bonden de variant 70 procent werken, 85 procent loon, 100 procent pensioenopbouw voor werknemers vanaf 60 jaar, waarbij ze eisen dat jongeren instromen in vaste banen. De werkgevers zouden het Generatiepact vanaf 60 jaar alleen willen toestaan met toestemming van de werkgever.

Betreuren

Brancheorganisatie Focwa zegt het te betreuren dat de bonden overwegen om tot actie over te gaan. Veel bedrijven zijn, volgens Focwa, nog herstellende van de sterke terugval van de omzet tijdens de coronacrisis. De onderhandelingen voor een nieuwe cao Metaal en Techniek liepen medio oktober op niets uit.

De gesprekken over een nieuwe cao zijn medio oktober vastgelopen, nadat eerdere onderhandelingsrondes ook al op niets uitliepen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.