Calculatievolume daalt 30%, maar daling vlakt af

Calculatievolume daalt 30%, maar daling vlakt af

In week 14 (de laatste week van maart) is het calculatievolume fors gedaald met 30% ten opzichte van de eerste week van maart. Dit meldt Solera op basis van de Audatex-cijfers. Maar deze daling vlakt wel enigszins af.

Crisismaatregelen
De forse daling volgt op de eerste gevolgen van de crisismaatregelen in de calculatievolumes. Solera signaleert dat er een forse daling is ingezet die week op week doorloopt, maar afgelopen week enigszins afvlakt: “Desalniettemin is het calculatievolume van de laatste week van maart (week 14) met 30% gedaald t.o.v. de eerste week van maart (week 10).”

Schadebedrag
Ook de daling in het gemiddeld schadebedrag (GSB) is aan het eind maart minder sterk. “Ten opzichte van het begin van de maand zien we nog wel een daling van 6%”. Aldus Solera. “Maar het GSB van afgelopen week is weer enigszins opgelopen t.o.v. week 12 en 13.”

Opnieuw concludeert Solera dat de schadeherstelmarkt in ieder geval behoorlijk geraakt wordt door de coronacrisis. De facilitator van een aantal processen in de schadeherstelmarkt geeft wekelijks inzicht in de gevolgen van de crisismaatregelen voor de autoschadeherstelbranche.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.