Samenwerking Verbond van Verzekeraars en KNMI moet schade remmen

Samenwerking Verbond van Verzekeraars en KNMI moet schade remmen

Het Verbond van Verzekeraars gaat samenwerken met het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) om schade door slecht weer te kunnen voorkomen of beperken. Dit meldt het Verbond.

Weersextremen
De samenwerking is een antwoord op de de weersextremen die worden veroorzaakt door de klimaatverandering. Deze extremen zorgen voor steeds grotere schadegevallen binnen de verzekeringssector. De beide organisaties gaan daarom in de samenwerking de data van het KNMI combineren met de landelijke risico- en schadecijfers van het Verbond. Hierdoor kunnen verzekeraars zich beter voorbereiden op veranderende weersextremen, zoals de extreme hagelbuien, wateroverlast en de stormen die de afgelopen vijf jaar reeds voor honderden miljoenen aan schade veroorzaakten.

Impact
Nu kan het Verbond van Verzekeraars al op basis van ingediende claims in kaart brengen hoeveel schade een storm heeft veroorzaakt: “Het gaat hierbij vooral om goed vergelijkbare verzekerde schade op de inboedel-, opstal- en autoverzekering. Door nog eerder voor extreem weer te waarschuwen, kunnen klanten van verzekeraars zich hierop voorbereiden en preventiemaatregelen nemen.
Om beter inzicht te krijgen in de impact van de klimaatverandering op de schade in Nederland heeft het Verbond van Verzekeraars met onder meer het KNMI de Klimaatmonitor ontwikkeld. Deze monitor bundelt extreem weer met de Nederlandse schadedata van verzekeraars. (Bron: Verbond van Verzekeraars, foto: Shutterstock)

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.