RijnIJssel start nieuw opleidingscentrum autoschadeherstellers

RijnIJssel start nieuw opleidingscentrum autoschadeherstellers

Opleidingscentrum voor middelbaar beroepsonderwijs RijnIJssel in Arnhem gaat van start in een nieuw regionaal opleidingscentrum voor autoschadeherstellers.

Het opleidingscentrum wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Gelderland en participatie van 40 regionale schadeherstelbedrijven zo meldt website de Gelderlander.

Op dit moment werken schadeherstellers in opleiding vier dagen per week bij een van de participerende werkgevers en gaan ze één dag naar het praktijk opleidingscentrum.

Beperkte faciliteiten

RijnIJssel is deze maand verhuisd naar een nieuwe locatie. De Mobiliteitshal beschikt echter niet over een spuitcabine en ander herstelfaciliteiten zijn beperkt aanwezig. De locatie voorziet daardoor niet volledig aan de eisen om in de nieuwe beoogde praktijk context de opleiding te verzorgen. RijnIJssel wil met het nieuwe opleidingscentrum tegemoetkomen aan de wensen van de branche en investeren in instroombevordering en kennisontwikkeling die de branche nodig heeft.

Om dit mogelijk te maken faciliteert Van Leeuwen Autoschade in de samenwerking met RijnIJssel de nieuwe praktijkomgeving. Er wordt nog gezocht naar een nieuwe locatie. Van Leeuwen Autoschade heeft een nauwe samenwerking met RijnIJssel bij de totstandkoming van het nieuwe opleidingscentrum.

Directeur Mathijs van Leeuwen, die recent de schadebedrijven van ondernemer Henk Geerts overnam, is op zoek naar een geschikte locatie.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.