OOMT start met gratis trainingsdagen

OOMT start met gratis trainingsdagen

Om bedrijven aan te moedigen om ondanks de coronacrisis, tóch nieuwe leerwerkplekken te creëren, start het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf (OOMT) met gratis trainingsdagen voor eerstejaars BBL-leerlingen. Dit laat het fonds weten.

Tekort
Het tekort van leerwerkplekken voor eerstejaars BBL/leerlingen in de mobiliteitsbranche is door de coronacrisis nog nijpender geworden. Het OOMT neemt dezestap om snel meer aanbod van leerwerkplekken te krijgen van leerbedrijven in de mobiliteitsbranche. Als leerlingen geen leerwerkplek kunnen vinden, stappen zij eerder over naar andere beroepssectoren. Daarmee dreigt een enorm verlies van toekomstig arbeidspotentieel voor de sector, waarschuwt OOMT.

Verdienstelijk
Leerlingen die op zoek zijn naar een leerwerkbedrijf nemen vier gratis trainingsdagen mee waarmee ze zich meteen verdienstelijk kunnen maken op de werkvloer. Dit aanbod trekt ze over de streep om ook erkend leerwerkbedrijf te worden. Daarnaast zijn leerlingen sneller vaardiger en kunnen sneller écht aan de slag met hetgeen waar ze voor worden opgeleid.”
De trainingsdagen worden georganiseerd door OOMT in samenwerking met twee opleiders in de branche, Innovam en GMTO. De actie is geldig gedurende de looptijd van de crisis-cao, die loopt tot 31 maart 2022.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.