Ondanks corona: leerlingen schadeherstel op peil

Ondanks corona: leerlingen schadeherstel op peil

In het schooljaar 2020-2021 hebben 980 gekozen voor een opleiding in de carrosseriebranche. Focwa meldt dat het aantal inschrijvingen hiermee relatief op peil is gebleven, want het vorige schooljaar 2019-2020 lag het aantal inschrijvingen op 1.009 leerlingen.

Virtueel
De coronamaatregelen gooiden voor veel potentiële leerlingen roet in het eten omdat zij nu virtueel een opleidingskeuze moesten maken. Maar de aantallen laten weinig verschil zien. Focwa noemt het opvallend dat de opleiding Eerste Schadehersteller (niveau 3) een stijging kent van 212 naar 234 leerlingen. De AST-opleiding wordt echter door minder leerlingen gevolgd op een ROC (van 46 naar 32).

Groot belang
“Zeker ook in deze ‘coronatijden’ is het belang van goed geschoolde vakmannen en -vrouwen alleen maar meer aan de orde”, aldus Focwa-directeur Femke Teeling. “Vanuit de branche hebben we daarom -samen met onze leden en onderwijsinstellingen- hard gewerkt om voornamelijk virtueel zichtbaar te zijn bij potentiele leerlingen en hun ouders.”

Volgens Teeling is de instroom van nieuwe leerlingen het resultaat van een goede samenwerking tussen het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen. Maar er zijn wel grote regionale verschillen. Zo stijgt het aantal leerlingen bij Techniek College Rotterdam (10), Rijn Ijssel (5), ROC van Twente (20) en ROC Mondriaan (14) en daalt et aantal bij het ROC in Amsterdam (-32), het Deltion College (-13) en Summa College (-19).

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.