Harde lockdown verergert impact Corona op schadebranche

Harde lockdown verergert impact Corona op schadebranche

De impact op de schadeherstelsector is op dit moment minder gunstig voor Focwa-leden dan in de periode voorafgaand aan de harde lockdown (tot 15 december 2020). Dit meldt Focwa.

Vertrouwen
Het vertrouwen in een goede afloop van deze crisis voor het schadeherstelbedrijf is afgenomen van 84% naar 78%. Dit zou een verklaring zijn dat de liquiditeitspositie van ondernemers onder druk staat. 25% van de ondernemers zegt over minder liquide middelen te beschikken (was 14% tijdens de vorige meting). Het omzetverlies bedraagt nu gemiddeld 34,8% (was eerst 18%). Verder zegt 40% van de herstelbedrijven verliesgevend te zijn en verwacht 24% personeelsleden te moeten ontslaan, dat was eerst 11%.

Werkaanbod
Dat de bedrijven nog ernstiger geraakt zijn blijkt ook uit de afname van het werkaanbod. Schadeherstelbedrijven ervaren 33% minder werk in de werkplaats ten opzichte van december 2020, toen er gemiddeld 22% minder orders waren gemeld. Opvallend is dat 9% van de leden leveringsproblemen bij (toe)leveranciers ervaart, ten opzichte van 14% vorig jaar.

Focwa-leden zeggen dan ook blij te zijn met het uitgebreidere steunpakket dat het kabinet heeft gepresenteerd. 80% respectievelijk 64% maakt nu gebruik van de NOW- en de TVL-regeling (versus 59% en 41% in 2020). Daarnaast willen FOCWA-bedrijven op dit moment meer flexibiliteit met betrekking tot certificering en audits (76% versus 61%). Ook vragen zij een vergoeding voor de extra handelingen die zij dienen te verrichten in kader van hygiënische maatregelen (71% versus 51%). Een deel van de achterban vindt ook dat opleidingen op andere tijdstippen moeten worden aangeboden (60%) & wensen ook gespreide (terug)betaling van facturen (38%). (Foto: Shutterstock)

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.