Focwa en Bovag lobbyen voor steunmaatregelen
Afbeelding ter illustratie (Foto: Shutterstock)

Focwa en Bovag lobbyen voor steunmaatregelen

Focwa en Bovag lobbyen in Den Haag gezamenlijk voor steunmaatregelen nu schadeherstellers worden geconfronteerd met hoge energieprijzen. Ook roepen ze opdrachtgevers op rekening te houden met de effecten van de hoge energieprijzen op de bedrijfsvoering van de schadebedrijven. Dat melden beide brancheorganisaties.

Volgens de beide organisaties kunnen de hoge energieprijzen tot een sterke kostenstijging leiden. De prijsstijging kan op basis van de huidige prijzen voor een middelgroot schadebedrijf met een variabel tarief oplopen tot 180 duizend euro. Bij een groot schadebedrijf kan de stijging, volgens Focwa en Bovag, oplopen tot 275 duizend euro per vestiging.   

Prijzen over de kop

Binnen het mkb-segment zijn autoschadeherstelbedrijven grootverbruikers van energie.  Zo verbruikt een gemiddeld schadebedrijf ongeveer 50 duizend kWh elektriciteit en 25 duizend m3 gas om de werkplaats en met name de spuitcabine te verwarmen. OEM voorschriften schrijven voor dat bepaalde laksoorten op een bepaalde temperatuur moeten drogen. Inmiddels is de gasprijs op de zakelijke energiemarkt nu al 8 keer hoger dan in oktober 2020. In vergelijking met januari van dit jaar is de gasprijs nu al met een factor 5 toegenomen. De elektriciteitsprijs gaat 4,5 keer over de kop.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.