Focwa blij met Nationaal Programma Onderwijs
Beeld: Shutterstock

Focwa blij met Nationaal Programma Onderwijs

Focwa is blij met de komst van het Nationaal Programma Onderwijs, waardoor er 8,5 miljard euro wordt geïnvesteerd in het onderwijs: “Een goede zaak, want zeker in deze crisistijden moet er volop geïnvesteerd worden in de ontwikkeling van de vakmannen en -vrouwen van de toekomst.”

BBL werkplekken
In dit plan worden er -specifiek voor het middelbaarberoepsonderwijs (mbo)- maatregelen aangekondigd om bbl-werkplekken zo snel als mogelijk weer op peil te brengen. Er komt een verhoging van de subsidie op praktijkleerbanen in het mbo, waardoor het voor onder andere schadeherstelbedrijven voordeliger wordt om ook in deze economische zware tijden de vakmensen van de toekomst te behouden. Zo krijgen studenten niet alleen korting op het lesgeld. Ook wordt de subsidie op praktijkleerbanen in het mbo generiek verhoogd naar €2700 (het maximum).

Subsidieregeling
Volgens Focwa-directeur Femke Teeling is een subsidieregeling voor Focwa-leden niet de belangrijkste reden is om praktijkleerplaatsen aan te bieden, maar ze is wel voor de helft van de werkgevers van invloed op het aantal praktijkleerplaatsen dan zij aanbieden: “Reeds in het begin van de crisis riepen we onze leden op om te blijven investeren in de begeleiding van jonge vakmannen en -vrouwen. Op dit moment hebben schadeherstelbedrijven het echter erg zwaar. De verhoging van de subsidieregeling is dan ook meer dan welkom om toekomst te kunnen bieden aan een nieuwe generatie vakmensen.” (Foto: Shutterstock)

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.