Eerste resultaten pilot Plusnorm positief
Het technisch filter, onderdeel van de Plusnorm, wordt getest bij schadebedrijven. (Foto: Shutterstock)

Eerste resultaten pilot Plusnorm positief

Bovag en Focwa zijn een pilot gestart met het technisch filter, onderdeel van de Plusnorm. Via het technisch filter wordt bepaald in hoeverre werkzaamheden aan een voertuig complex en/of veiligheid kritisch zijn. Enkele bedrijven hebben het filter inmiddels intensief gebruikt en getest en de eerste resultaten van de pilot zijn positief, laten beide organisaties weten.

Het filter is een belangrijk onderdeel van de Plusnorm en geeft aan de hand van kennisregels meldingen bij veiligheidskritische, complexe schades. De uitkomsten maken schadeherstellers meer bewust van hun werkzaamheden aan deze schades. Het is volgens beide organisaties nodig voor een objectieve schadevaststelling. De pilotbedrijven zullen het filter nog enkele weken blijven testen, waarna Focwa en Bovag in samenwerking met softwarebedrijf Solera de werking van het filter verder optimaliseren.

Planning

Op het moment dat de pilot succesvol is afgerond, zal het mogelijk worden voor schadebedrijven om te gaan voldoen aan de Plusnorm, die twee jaar geleden werd voorgesteld. Daarvoor is echter een nieuwe release noodzakelijk die bij Solera moet plaatsvinden. Zodra meer duidelijkheid is over de planning hiervan, wordt gestart met de uitrol van de Plusnorm. Vanaf 1 januari 2023 zijn al wel de benodigde opleidingen voor de Plusnorm beschikbaar bij de verschillende opleiders in de branche, waaronder Innovam.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.