Den Haag duurste stad voor autoverzekering
Afbeelding: Shutterstock

Den Haag duurste stad voor autoverzekering

Voor het tweede jaar op rij is Den Haag uitgeroepen tot de duurste stad van Nederland om je auto te verzekeren. Dit meldt Autoverzekering.nl op basis van haar jaarlijkse onderzoek naar de duurste steden voor een autoverzekering.

Criminaliteit
Volgens Autoverzekering.nl betalen automobilisten in Den Haag en het op de tweede plaats geeindigde Amsterdam, de hoogste premie voor hun autoverzekering: Dit komt onder meer door de voertuigcriminaliteit en veiligheid. Den Haag en Amsterdam scoren beide slecht op dit gebied.
De steden hebben de hoogste diefstalcijfers van motorvoertuigen in Nederland en staan wat betreft het aantal diefstallen uit motorvoertuigen in de top 3. Daarnaast ligt het aantal auto ongelukken in Den Haag ook opvallend hoog.

Groningen goedkoopst
Groningen is voor het tweede jaar op rij de goedkoopste stad om een auto te verzekeren, wat te verklaren is doordat de stad elk jaar een beetje veiliger wordt. Het aantal diefstallen uit auto’s lag in 2020 zelfs 67 procent lager dan in 2015. De gemiddelde Groninger betaalt 300,12 euro per jaar, tegenover de 419,76 euro die de gemiddelde inwoner van Den Haag kwijt is. (Foto: Shutterstock)

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.