Britse schadeherstellers vragen verzekeraars om hulp

Britse schadeherstellers vragen verzekeraars om hulp

Met de derde lockdown vragen de Britse schadeherstellers de verzekeraars hulp om te overleven. Hiertoe heeft de belangenorganisatie NBRA (National Body Repair Association) een brief gestuurd.

Reparatievolume
Volgens de NBRA is het reparatievolume in het Verenigd Koninkrijk door de lockdowns met minimaal 50 procent gedaald ten opzichte van de situatie voor de Coronacrisis. Samen met de onzekerheid over de Brexit levert dit een grote druk op voor de schadeherstellers. Veel schadeherstellers hebben het moeilijk. De NBRA vreest het faillissementen en bedrijfsbeeindiging van minimaal 25% van de schadeherstellers waardoor er te weinig capaciteit ontstaat om alle schades te herstellen. Hierdoor zullen de prijzen stijgen, komt er een uitstroom van vakmensen, zullen de wachttijden voor schadeherstel oplopen en daalt de kwaliteit, zo verwacht de NBRA.

Overleven
Volgens de NBRA zullen verzekeraars in staat zijn om te overleven maar zullen de schadeherstellers hier veel moeite mee hebben. De organisatie pleit daarom voor eerlijke contracten tussen verzekeraars en schadeherstellers. Zo moeten verzekeraars stoppen met eisen van kortingen op onderdelen en lakken, het gebruik van gelijkwaardig aan originele onderdelen toestaan en vaker toestaan om te repareren in plaats van vervangen.

Ook zouden verzekeraars de contracten met schadeherstellers elk jaar moeten aanpassen aan bijvoorbeeld inflatie. “Nu is er vaak angst bij schadeherstellers om verzekeraars hierom te vragen”, aldus NBRA. (Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.