Autoverzekering.nl verwacht in 2021 verdere daling autopremie

Autoverzekering.nl verwacht in 2021 verdere daling autopremie

De autopremies kunnen dit jaar verder dalen. Dit verwacht Frederik van der Veen, CEO bij de vergelijkingssite Autoverzekering.nl. In 2020 bedroeg de daling 1,5%.

Afname
Reden is de daling van het aantal autodiefstallen. Sinds 2016 is het aantal autodiefstallen in Nederland al met ruim 26 procent afgenomen, zegt Autoverzekering.nl op basis van data van de Politie: “Doordat het aantal autodiefstallen de afgelopen jaren is afgenomen, is het risico voor verzekeraars ook verkleind. Dit zie je terug in de gedaalde autopremies van 2020. Daarnaast worden de eerste tekenen van het ‘corona-effect’ zichtbaar. De eerste maanden van 2021 zien we al dat de premies lager liggen dat eind vorig jaar. Door corona werd er minder gereden en nam het aantal ongelukken en schades af. Dit lijken verzekeraars nu voorzichtig door te berekenen in hun premies. Of die daling dit jaar gaat doorzetten, kunnen we halverwege dit jaar bepalen.”

Autodiefstallen
Vijf jaar geleden werden er in Nederland 13.224 auto’s gestolen, in 2020 waren dat er nog 9.671. Het hoogste aantal autodiefstallen was in Zuid-Holland, met 2.808 gestolen auto’s. In Noord-Holland daalde het aantal autodiefstallen met slechts 5 procent. In de noordelijke provincies en Zeeland was er een daling. In de provincie Friesland was dat 60 procent en in Drenthe 54 procent. (Foto: Shutterstock)

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.