Autopremies blijven stijgen

Autopremies blijven stijgen

In Coronajaar 2020 bleven de autopremies stijgen. Een autoverzekering werd gemiddeld 50 euro op jaarbasis duurder in vergelijking met het jaar ervoor. Dit meldt Independer op basis van haar analyse.

Minder schade
De stijging is opvallend omdat er in het coronajaar minder werd gereden en er ook minder schade lijkt te zijn. Minder schadeclaims leiden echter niet tot een lagere premie, aldus Suzan Samson van Independer: “De autopremie is gebaseerd op risicoanalyses op de lange termijn. Er wordt gekeken naar historische schadestatistieken. Wie weet zien we wel effect als de coronacrisis nog lang aanhoudt. Of als we na de crisis deels blijven thuiswerken, waardoor we minder op de weg zitten.”

Leeftijd
Voor autobezitters in de groep 25-34 jaar steeg de premie in 2020 gemiddeld met 3,8% ten opzichte van 2019. Voor de groep tussen 35 en 44 was dat 6,2% en de groep tussen 18-24 jaar betaalt met een jaarlijkse premie van gemiddeld 1.643,94 euro in 2020 de hoofdprijs.

Verder blijkt dat voor BMW-rijders de gemiddelde premie in 2020 steeg met 8,1%, de grootste stijging in de top 10 van automerken. Voor Renault-rijders was dat 3,4%. Toyota staat op de onderste plek met een gemiddelde premie van 728 euro per jaar.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.