ACM: verzekeraars kunnen zelf WA-autoschades afhandelen

ACM: verzekeraars kunnen zelf WA-autoschades afhandelen

Consumenten kunnen in de toekomst bij hun eigen verzekeraar terecht voor het afhandelen van WA-autoschade. Nu moeten ze de schade vaak zelf verhalen op de verzekeraar van de veroorzaker. Dit meldt ACM op zijn website.

Verrekenen
In dat geval verrekenen verzekeraars de schade onderling. Hiertoe mogen verzekeraars samen een regeling invoeren om schades aan motorrijtuigen sneller en eenvoudiger af te handelen. Het Verbond van Verzekeraars gaat, na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM), aanpassingen in haar bedrijfsregeling doorvoeren. Die maken het duidelijk dat de consument zelf kan kiezen en zorgen ervoor dat nieuwe verzekeraars makkelijk kunnen toetreden tot de regeling.

Gedoe
Volgens Michiel Denkers, directeur Mededinging bij de ACM, kan dit gedoe en ergernis bij consumenten verminderen over schade aan hun voertuig die door anderen is toegebracht: “Consumenten moeten wel de vrijheid houden om rechtstreeks de schade bij de aansprakelijke verzekeraar te verhalen. Daarbij kunnen ze zich laten begeleiden door een onafhankelijk adviseur of bemiddelaar.”

Volgens de ACM moet een verzekeraar direct bij de schademelding de consument hierop wijzen. Het Verbond van Verzekeraars bevestigt dat keuzevrijheid voor consumenten een belangrijk uitgangspunt is. (Bron: ACM)

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.