Bovag Plusnorm Autoschadeherstel definitief van start
(Foto: Shutterstock)

Bovag Plusnorm Autoschadeherstel definitief van start

Bovag certificeringstraject Plusnorm Autoschadeherstel is definitief van start gegaan. Met de nieuwe norm wil de brancheorganisatie de kwaliteit van schadeherstel van complexe veiligheidskritische moderne voertuigen borgen.

Volgens Bovag stelt de nieuwe Plusnorm Autoschadeherstel extra eisen aan kennis, kunde en apparatuur voor herstel van complexe schades aan moderne voertuigen. “Het bijbehorende technisch filter wordt zo snel mogelijk operationeel. Belangrijk voor nu is dat bedrijven die veel werken aan moderne auto’s kunnen starten met het certificeringstraject.”

College van deskundigen

Het filter bepaalt welke werkzaamheden wel of niet veiligheidskritisch zijn en of de werkzaamheden binnen de bestaande norm of plusnorm vallen. De Plusnorm Autoschadeherstel is volgens Bovag een aanvulling op de Branchenorm ‘Erkend Schadeherstel’ en moet schadeherstellers de mogelijkheid geven zich te onderscheiden als specialist in het herstellen van complexe en veiligheidskritische schades.

De Plusnorm Autoschadeherstel is ontwikkeld binnen de Stichting Branchenormering Schadeherstel. De richtlijnen zijn in een college van deskundigen tot stand gekomen. In het college zijn onder andere ANWB, RDW, RAI Vereniging, het Verbond van Verzekeraars en VNA vertegenwoordigd.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Sikkema

    Neen slechte zaak alles op basis grote deslerconcern en niet op innovatieve kleine ondernemers die hun klanten en het werk nog waarderen

    1. Sander Brugman

      Nee hoor helemaal niet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.