Bovag en Focwa voornemens te fuseren
Bovag en Focwa voornemens te fuseren (Foto: Bovag)

Bovag en Focwa voornemens te fuseren

Brancheorganisaties Focwa en Bovag hebben de intentie tot een fusie van beide organisaties naar elkaar uitgesproken. Hier is de afgelopen maanden volgens een persbericht op de Bovag website een verkenning voorafgegaan die bij beide besturen tot deze uitspraak heeft geleid.

In de komende periode worden de fusieafspraken volgens Bovag nader uitgewerkt. Daarna zullen beide verenigingen kunnen overgaan tot het informeren van leden en het nemen van definitieve besluiten. Het is volgens het persbericht de bedoeling dat de leden van beide organisaties uiteindelijk als afdeling van Bovag samen verder gaan.

Krachten bundelen

Focwa voorzitter Peter Brussel stelt dat door de aanstaande fusie de krachten gebundeld worden zodat schadeherstelbedrijven in de auto-, ruit-, caravan- en campersector verzekerd blijven van goede ondersteuning. “En dat wij hen kunnen helpen met de veranderingen die gaande zijn in de branche. Tevens borgen we dat de expertise van Focwa ook behouden blijft na een fusie.”

Volgens Han ten Broeke, algemeen voorzitter van Bovag, is zijn organisatie van mening dat door deze aanstaande fusie “tegemoet gekomen kan worden aan de wens van onze beider leden om de belangenbehartiging naar politiek en opdrachtgevers vanuit één sterke organisatie te doen.”

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.