Bovag Corona-trendrapport: omzetdaling zet door

Bovag Corona-trendrapport: omzetdaling zet door

Het verwachte omzetverlies in de automotive branche is in vier weken gestegen van ruim 30 naar bijna 50 procent. Dit blijkt uit het Bovag trendrapport, dat is is gebaseerd op de Bovag Coronamonitor die wekelijks wordt uitgebracht.

Vertrouwen
Toch heeft het merendeel van de Bovag-leden er vertrouwen in dat zijn bedrijf door de coronacrisis komt. Het vertrouwen groeit naarmate er meer bekend wordt over de maatregelen. Wel zegt ruim 80 procent binnen drie maanden krediet nodig te hebben. Ook verwacht ongeveer een derde van de Bovag-bedrijven vanwege de coronacrisis afscheid te moeten nemen van één of meerdere medewerkers. Zo’n 14 procent daarvan betreft een BBL-leerling. Bovag roept zijn leden op de BBL-leerlingen aan de slag te houden en zo nodig ook voor hen gebruik te maken van de hulpregelingen. Zo kan de branche na de crisis op volle kracht uit de startblokken komen met een nieuwe generatie goed opgeleide technici.

Gevolgen
Volgens Han ten Broeke, algemeen voorzitter Bovag, zijn de gevolgen in de branche fors: “We zien hoe moeilijk de Bovag-ondernemers het hebben. Het is in deze bijzondere tijden van groot belang dat Bovag beschikt over representatieve real-time informatie. Daarom werd onmiddellijk na het uitbreken van de crisis de Bovag Coronamonitor opgestart.” Met deze monitor peilt Bovag elke week onder de leden de stand van zaken. Na vier weken is die monitors verwerkt tot een trendrapport.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.