Bovag autoschadebedrijven melden 37,3% omzetverlies

Bovag autoschadebedrijven melden 37,3% omzetverlies

Van de schadeherstelbedrijven die zijn aangesloten bij Bovag geeft 43,3% aan een gemiddeld omzetverlies van 37,3% te hebben door het Coronavirus. Dit blijkt uit de zojuist verschenen Coronamonitor, waarvan Bovag de resultaten heeft gestuurd aan de ministeries van Economische Zaken & Klimaat (EZK) en van Infrastructuur & Waterstaat (I&W).

Enquête
In totaal hebben 60 van de 252 schadebedrijven (met 403 vestigingen) deelgenomen aan de enquête. 11,7% ziet nog geen omzetverlies, terwijl 45% de balans nog moet opmaken na de eerste crisisdagen. Van de ruitschadeherstellers die hebben deelgenomen aan de enquête (13 van de 79 leden) rapporteert 66,6% een omzetverlies. Deze ondernemers melden de nodige annuleringen, maar vooral het wegvallen van nieuwe afspraken, aldus Bovag: “De verwachting is dan ook dat de werkvoorraad en daarmee omzet snel verder daalt, versterkt door het feit dat er minder verkeer en dus ook minder ongevallen zijn. Bij ruitherstel hakt het er nu al zo in omdat daar meestal met een veel kortere planningstermijn wordt gewerkt; de impact is daar meteen zichtbaar.”

Alle branches
Uit de Cornonamonitor blijkt dat alle branches die onder Bovag vallen in de volle breedte worden geraakt, maar dat er wel verschil is in snelheid en omvang van schade. De verwachting is dat de negatieve gevolgen de komende periode verder toenemen. (Bron: Bovag)

Top 5 meest genoemde problemen:
1.Minder klanten
2.De orderportefeuille is minder gevuld
3.Minder werk in de werkplaats
4.Minder liquiditeit
5.Orders worden geannuleerd

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.