Blue-Point Flash Lader ondersteunt alle 12 Volt accu’s

Blue-Point Flash Lader ondersteunt alle 12 Volt accu’s

Tijdens werkzaamheden aan personenauto’s en bestelwagens is het steeds vaker noodzakelijk dat de accu voldoende spanning heeft én blijft houden. De Blue-Point Flash Lader EEBC-Flash van automotive equipment leverancier Snap-on Tools ondersteunt alle soorten 12 Volt accu’s.

Personenauto’s en bestelwagens krijgen steeds meer elektronische componenten en systemen. Accu’s moeten om deze reden tijdens herstelwerkzaamheden steeds vaker worden ondersteund. Tegelijkertijd komen er steeds meer verschillende soorten accu’s op de markt. Omdat de technologie van moderne voertuigen zich alsmaar sneller ontwikkelt, hebben Focwa en Bovag een nieuwe norm ontwikkeld.

De Blue-Point EEBC-Flash heeft een output van 12 tot 15 Volt en 150 Ampère, vier voorgeprogrammeerde standen; laden, testen, showroom en diagnose kan, volgens de leverancier, alle voorkomende AGM, Calcium Gel, MF Lood-zuur Spiraal Cell, EFB Stop/Start en natte en lithium LiFePo4 accu’s laden, ondersteunen en onderhouden.

Test, diagnose en showroom modus

De lader kan zowel de accu, als het startsysteem van een voertuig testen. De systeemtest geeft de laagste spanning in het systeem tijdens het starten aan en geeft de informatie grafisch weer. Beide tests kunnen helpen om mogelijke problemen met een voertuig snel en vroegtijdig te herkennen zonder dat er extra apparatuur nodig is. In de diagnostische modus kan de uitgangsspanning van de lader afgestemd worden op de eisen van het voertuig. Eenmaal van stroom voorzien kunnen de boordcomputers van het voertuig in een veilige en stabiele omgeving worden getest en opnieuw worden geprogrammeerd. Dit is een essentiële vereiste van moderne voertuigen met gevoelige en dure elektronica aan boord.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.