Bijna helft premies autoverzekeringen gestegen

Bijna helft premies autoverzekeringen gestegen

Autoverzekeraars hebben bij bijna de helft van de autobezitters het afgelopen jaar de autopremie verhoogd. Dat meldt de Consumentenbond op basis van een panelonderzoek onder 4.000 autobezitters.

Schadelast
Volgens de Consumentenbond vond de premieverhoging meestal aan het eind van het contractjaar plaats. Als reden zouden veel verzekeraars de gestegen schadelaxt hebben aangevoerd. In de meeste gevallen bleef de premiestijging beperkt tot 10%, maar 1 op de 13 panelleden kreeg een forsere verhoging voor de kiezen van meer dan 20% tot soms boven de 50%.

Geldige reden
Volgens de Consumentenbond moet de verzekeraar voor een premiewijziging een geldige reden hebben en daarover heldere informatie aan de klant geven: Dat gebeurt vaak niet. De Consumentenbond heeft nu in overleg met het Verbond van Verzekeraars aan de verzekeraars gevraagd om met voorstellen te komen die de informatievoorziening rondom premieverhogingen verbetert.

Volgens de consumentenbond verhoogde Klaverblad, ZLM, ASR en Allianz het afgelopen jaar hun premies het meest. (Bron: Consumentenbond)

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.