Bijna helft minder verkeersongevallen door Corona

Het aantal verkeersongevallen is als gevolg van de Coronamaatregelen met bijna de helft afgenomen. Dit blijkt uit cijfers die zijn vrijgegeven door de politie.

Coronavirus
In de eerste week van de getroffen maatregelen die het kabinet heeft genomen om het Coronavirus te bedwingen, bedroeg het aantal verkeersongevallen zo´n 900, tegen 1.600 de week ervoor. Een afname van bijna de helft dus. Door deze maatregelen – de oproep om zoveel mogelijk thuis te werken, de sluiting van scholen en kinderdagverblijven en van horecagelegenheden en sportclubs – blijven veel mensen thuis. De cijfers zijn vrijgegeven door STAR, een samenwerking tussen de politie, het Verbond van Verzekeraars en Verkeersbureau VIA,.

Analyse
De analyse levert een eerste globale, landelijk indicatie op van ontwikkelingen op het gebied van criminaliteit, overlast en verkeersongevallen, zo meldt de politie. “De cijfers geven een beeld van het aantal geregistreerde incidenten, niet van het aantal aangiften”, aldus de politie. “Dat aantal ligt vermoedelijk lager.” Het totale aantal incidenten waarmee de politie te maken kreeg, daalde van 15.000 in de week voorafgaand aan de Cornamaatregelen tot 12.500. Vermoedelijk als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus nam het aantal meldingen van overlast, onrust en spanning in wijken sterk toe. (Bron: Politie.nl}

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.