Informatie-avond Autocolor Fryslan druk bezocht

Informatie-avond Autocolor Fryslan druk bezocht

Autocolor Fryslan organiseerde met Autoschade Posthuma in Leeuwarden een informatie-avond over de toekomst van de schadeherstelbranche. Voor de ruim 100 aanwezigen ging Toine Beljaars, voorzitter Bovag Autoschadeherstelbedrijven, in op de veranderingen in de branche: “De branche verandert nu erg snel.”

Investeren
Het thema van de informatie-avond was ‘Schadeherstel & De Toekomst’. Beljaars benadrukte de noodzaak om te investeren: “Alleen dan kun je blijven meegaan met de ontwikkelingen.” Hij ging in op de toenemende invloed van de fabrikant en dus ook de dealer: “De invloed van verzekeraars neemt naar verwachting af. Je ziet nu al dat zij naar alternatieve verdienmodellen zoeken. De fabrikant en de dealer krijgen meer invloed op schadeherstel en zullen in de toekomst wellicht ook zelf de verzekering ter hand nemen.”

Lid van Bovag
Dat Beljaars aanwezig was als spreker was volgens Rob Faber, directeur van Autoschade Posthuma geen toeval: “Ons bedrijf was één van de eerste schadebedrijven die lid werden van Bovag-afdeling Autoschadeherstelbedrijven, en het lidmaatschap van Focwa opzegde.” Ook gaf hij aan dat in een tijd van terughoudende investeringen zijn bedrijf juist is blijven investeren en mede daardoor ook winstgevend draait: “Wij blijven investeren in de noodzakelijke opleidingen en equipment. Ons bedrijf werkt samen met veel merkdealers. We hebben reeds 4 merkerkenningen; binnenkort zullen dit er zeven zijn.”

Tijdens de informatie-avond presenteerde Autoschade Posthuma ook van PPG de Daisy Wheel volautomatische mengmachine.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.