Bentley Motors keurt Car-O-Liner BenchRack 5500 meet-richtsysteem goed
Bentley Motors homologeert Car-O-Liner BenchRack 5500 meet-richtsysteem (Foto: Car-O-Liner)

Bentley Motors keurt Car-O-Liner BenchRack 5500 meet-richtsysteem goed

Bentley Motors heeft het Car-O-Liner BenchRack 5500 meet-richtsysteem goedgekeurd voor gebruik in door Bentley erkende autoschadeherstelbedrijven. Dit bevestigd Car-O-Liner leverancier Goodmen Equipment in Swifterband.

De Car-O-Liner BenchRack 5500 is volgens Goodmen Equipment een allround meet-richtsysteem dat ontworpen is om 4.200 kilo te kunnen tillen en dragen. Dit betekent dat het systeem toereikend is voor zware hybride en elektrische voertuigen zoals bijvoorbeeld de Bentley Bentayga.

Autoschadeherstellers kunnen met de BenchRack 5500 volgens Goodmen Equipment ieder voertuig met schade repareren. “De lengte van 5.500 millimeter voldoet ruimschoots aan de vereisten voor het veilig repareren van voertuigen uit de Bentley-reeks. Het systeem combineert oprijgemak met een hydraulische lift en verwijderbare oprijplaten”.

10-tons uitlijninrichting

De BenchRack 5500 heeft verder een kantelfunctie die laden makkelijker maakt als de rijhoogte beperkt is. Een 10-tons uitlijninrichting trekt volgens de leverancier vanuit vrijwel elke hoek 360 graden rond het voertuig waardoor dit meet-richtsysteem een van de meest veelzijdige reparatiebanken op de markt en een toekomstbestendige investering is.

Voertuigen worden verankerd en vastgehouden door een driedelig universeel ‘EVO-systeem’. “Dit systeem heeft weinig componenten, maar desondanks eindeloze mogelijkheden”, stelt Goodmen. “Ieder onderdeel kan met de andere onderdelen worden geassembleerd waardoor een groot aantal configuraties met een klemkracht die de trekkracht ver overtreft ontstaat.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.