Belron stuwt winst D’Ieteren

Belron stuwt winst D’Ieteren

De totale omzet van D’Ieteren, de Belgische importeur van Volkswagen en eigenaar van Carglass-moeder Belron, daalde in 2020 met 10,1 procent naar 7,2 miljard euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers van het bedrijf.

Omzet
De winst voor belastingen nam met 11,2 procent toe tot 332,7 miljoen euro. De winstgroei komt voornamelijk door Belron, dat een winst voor belastingen realiseerde van 248,2 miljoen euro (+44,6%). De totale omzet van D’Ieteren daalde het afgelopen jaar met 10,1 procent naar 7,2 miljard euro, in 2019 bedroeg de omzet nog ruim 8 miljard euro. De omzet van de automotive-divisie daalde met 11,5 procent naar 3,2 miljard, terwijl Carglass een daling van 7,8 procent naar 3,9 miljard euro moest incasseren. Dat de winst bij Belron toch steeg komt volgens het bedrijf door een hogere productiviteit, kostenbeheersing en toegenomen aantal Adas-kalibraties en verkoop van ‘nevenproducten’.

Stijgen
In 2021 verwacht de importeur, vanwege het uitblijven van een strengere lockdown, dat de winst voor belastingen met minimaal 25 procent zal stijgen ten opzichte van het resultaat van 2020. Deze groei komt volgens het bedrijf voort uit een herstel van alle activiteiten. (Bron: Automotive Management, Foto: Carglass)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.