België krijgt nieuw duurzaamheidslabel voor carrosseriebedrijven

België krijgt nieuw duurzaamheidslabel voor carrosseriebedrijven

De Belgische belangenverenigingen Traxio Carrosserie en Febelcar lanceren het nieuwe Long Life Repair label voor carrosseriebedrijven. Op donderdag 2 juni overhandigde Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege de allereerste Long Life Repair certificaten aan carrosseriebedrijven.

Maatschappelijk verantwoord
Met het Long Life Repair label ondersteunen Traxio Carrosserie en Febelcar de opstap naar maatschappelijk verantwoord ondernemen met aandacht voor Planet, People & Profit. “Streefdoel is om jaarlijks 1.000.000 duurzame herstellingen uit te voeren en om andere deeltaken van de mobiliteitssector ook aan te zetten tot een versnelde verduurzaming”, aldus Traxio Carrosserie en Febelcar.

Maximaal hergebruiken
Long Life Repair staat garant voor het maximaal hergebruiken en recyclen van onderdelen, het aanbieden van leenauto’s met een lage CO2 uitstoot of fietsen voor gebruikers die korte afstanden afleggen. De gebruikte lakken moeten voldoen aan de Europese normen en het energieverbruik en de bandenspanning worden gecontroleerd zodat er minder verbruikt en vervuild wordt.

Elk carrosseriebedrijf kan het duurzaamheidslabel aanvragen. De criteria worden opgenomen in de auditprocessen van de al bestaande labels Traxio Erkende Carrosserie en Eurogarant. Verder is er een adviescommissie die het label en haar criteria voortdurend controleert, evalueert en bijstuurt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.