Stern Schadeherstel eindigt 2020 diep in het rood

Stern Schadeherstel eindigt 2020 diep in het rood

Stern Car Services, waaronder de schadeherstelactiviteiten van Stern vallen, heeft 2020 afgesloten met een verlies van 1,3 miljoen euro. Daarmee is het bedrijfsresultaat 1,5 miljoen euro lager dan in 2019, zo maakte het concern bekend.

Vraaguitval
Bij de schadewerkplaatsen is vanaf de tweede helft van maart 2020 sprake van vraaguitval als gevolg van COVID-19, aldus Stern: “Sinds de overheidsmaatregelen op 17 maart van kracht werden, worden in Nederland minder kilometers gereden met als gevolg dat minder schade aan auto’s ontstaat. De vraag naar schadeherstel trok in de tweede helft van 2020 wel weer iets aan maar is nog lang niet op het oude niveau.” De omzet van Stern Car Services kwam uit op 30,6 miljoen euro, 13,5% minder dan in 2019.

Stern Groep
De Stern Groep als geheel heeft in 2020 een verlies geleden van 27,4 miljoen euro. Het verlies is een gevolg van een lagere omzet als gevolg van de coronacrisis en eenmalige afschrijvingen. In 2019 kwam de winst, mede dankzij de verkoop van de leasedivisie, uit op 21,4 miljoen euro. De omzet van het concern daalde met 24 procent naar 751 miljoen euro.

Stern Groep verwacht dat 2021 een heel ander jaar zal zijn, met opnieuw verrassingen, uitdagingen en kansen, waarbij individuele mobiliteit, focus op excellente service en eigen merkwaarde centraal zullen staan. Vanwege de maatschappelijke verstoringen en de onduidelijke economische vooruitzichten in combinatie met het autobeleid dat de nieuwe regering zal inzetten, is het onverantwoord concrete financiële voorspellingen voor heel 2021 te doen. (Foto: Stern)

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.