EMM en PSP werken samen aan snellere innovatie
EMM en PSP werken samen aan innovatieve lakproducten. (Foto: EMM).

EMM en PSP werken samen aan snellere innovatie

EMM International en Polymer Science Park (PSP) gaan samenwerken om sneller duurzame innovaties te kunnen ontwikkelen. EMM International ontwikkelt, fabriceert en distribueert artikelen voor lakverwerkende branches, terwijl PSP bedrijven helpt met het versnellen van innovaties op het gebied van toegepaste kunststoftechnologie.

Volgens EMM is samenwerking met de volledige keten essentieel om snel duurzame oplossingen te kunnen ontwikkelen met doel dat branches zoals de autosector, lak zo efficiënt mogelijk kunnen verwerken. 

Baanbrekende innovaties

De afgelopen jaren zijn dankzij samenwerkingen vanaf de tekentafel tot de distributeur en eindgebruiker, nieuwe producten geïntroduceerd.  Voorbeeld zijn de Colad mengbekers die dankzij een speciaal filter geschikt zijn voor alle typen lak en equipment, waarmee lak snel uitgehard kan worden. EMM heeft de afgelopen jaren, naar eigen zeggen, kunnen groeien door kennisdeling met externe partijen. EMM en PSP hadden al langer contact met elkaar. “Onder andere door middel van bezoek aan bijeenkomsten en de laatste tijd ook tijdens webinars. Daarnaast werd in opdracht van EMM International op kleine schaal onderzoek en analyse gedaan door PSP”, aldus Gertjan van Driel, business development & special projects manager EMM. “Er is meer expertise nodig op een breder vlak dan voorheen. Wij geloven dat het vooral regionaal georiënteerde netwerk van PSP ons hierbij vooruit kan helpen.”

EMM hoopt volgens Van Driel dat andere bedrijven onder andere willen participeren in het project ‘Pro Planet Proof’. “Dit doen we met PSP en betreft de verwerking en het gebruik van kunststoffen en de vervanging daarvan door gerecyclede grondstoffen. bedrijven die hier aan deelnemen kunnen hier hun voordeel mee doen of een voorbeeld aan nemen.”

Vorig jaar heeft EMM Holding haar aandeel in EMM Polska uitgebreid waarmee het bedrijf nu volledig eigenaar is van de Poolse vestiging.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.