ABS Ruitherstel na testperiode officieel gestart

ABS Ruitherstel na testperiode officieel gestart

In 2020 maakte autoschadeherstel keten ABS Autoherstel bekend een speerpunt te maken van glasherstel. Nu, eind 2021 is ABS Ruitherstel officieel gestart. 

Glas- en schadeherstel vormen volgens ABS één geheel en kunnen op één plek hersteld worden. “Na een periode van overleg, tests en een softe lancering is ABS Ruitherstel nu officeel onderdeel van ons totaal herstelconcept”, aldus Edward Reinderts, die bij ABS Autoherstel verantwoordelijk is voor de sales en operations. 

“Autoruiten zijn niet langer een apart onderdeel van carrosserieherstel, maar vormen een integraal deel van de carrosserie en elektronica in auto’s”, aldus ABS-directeur Nico Stolk destijds tegen website Automotive Online. “Er is steeds meer behoefte, ook vanuit opdrachtgevers, aan één adres waar beide veilig en goed kunnen worden hersteld.”

Franchise-organisatie

ABS Ruitherstel bedrijven moeten voldoen aan een streng programma met eisen om autoruiten te mogen repareren. Alle bij ABS Ruitherstel aangesloten bedrijven beschikken volgens Reinderts over opgeleide mensen, informatie, equipment en gereedschap om autoruiten te herstellen, elektronica te programmeren en rijhulpsystemen te kalibreren.

ABS Ruitherstel is een franchise-organisatie waarbij, indien nodig en mogelijk, ook niet-leden zich aan kunnen sluiten. “Alle ABS-leden, op één na, hebben zich echter bij ABS Ruitherstel aangesloten. Als er ruimte in het netwerk ontstaat, biedt de formule de mogelijkheid om deze in te vullen met een ruitherstelbedrijf dat niet bij ABS is aangesloten”, aldus Reinderts.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.