Axalta Refinish Nederland opent nieuw pand in Tiel

Axalta Refinish Nederland opent nieuw pand in Tiel

Axalta Refinish Nederland heeft op bedrijvenpark Medel in Tiel een nieuw “ultramodern” pand in gebruik genomen. Het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor is uitgerust met de nieuwste technologieën en energiebesparende voorzieningen, meldt het bedrijf.

De leverancier van onder andere Cromax, Spies Hecker, Standox en Syrox kan vanuit het nieuwe onderkomen naar eigen zeggen “nog beter tegemoetkomen aan de groeiende behoeften van klanten”. In het drie verdiepingen tellende nieuwe pand bevindt zich onder andere de nieuwe Axalta Refinish Academy. De Academy is uitgerust met de nieuwste generatie droogapparatuur en beschikt over het volautomatisch Daisy Wheel 3.0 kleurmengsysteem.

Opwindende fase

Het bedrijfspand omvat verder kantoorruimte en een ruim en volledig papierloos magazijn en een kleurenontwikkelingservice. De kleurmakerij heeft onder andere een semiautomatische dispensing machine waarmee Axalta klanten die grote hoeveelheden lak afnemen, snel kan bedienen.

De Axalta Refinish Academy beschikt verder over een ionisatiesysteem wat de lucht volledig stofvrij maakt. Het systeem vermindert de statische elektriciteit dat ontstaat door wrijving van lucht langs een object, wat met name voordelen biedt in de spuitcabines.

Volgens vice-president Jim Muse zit Axalta Refinish met de schadeherstel-tak in een opwindende fase. “Ons nieuwe onderkomen in Tiel voldoet in hoge mate aan allerlei duurzaamheidseisen en is volledig gasloos. De geavanceerde Academy is een gastvrije en goed-uitgeruste omgeving waar de focus ligt op de snelste en meest productieve lakmethodes waar autoschadeherstellers de fijne kneepjes van het vak kunnen leren.”

Training en advies

“Met het nieuwe pand lopen wij vooruit op het gebied van innovatie en technische mogelijkheden. We zetten alles op alles zodat klanten zo efficiënt mogelijk kunnen werken. We geven daarbij training en advies over andere belangrijke bedrijfsonderwerpen, bijvoorbeeld efficiënte bedrijfsprocessen voor een betere winstgevendheid van het schadeherstelbedrijf”, aldus Muse.

Vorig jaar opende Axalta een Europees Technology Center in Wuppertal.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.