Axalta: ‘Magenta tinten nieuwe trend in autokleuren’

Axalta: ‘Magenta tinten nieuwe trend in autokleuren’

Royal Magenta is door lakfabrikant Axalta uitgeroepen tot wereldwijde autokleur van het jaar 2022. Het bedrijf noemt de diepe kersenrode kleur een luxe kleur, ‘die de trend laat zien naar magenta tinten, duurzaamheid en autonoom rijden en een luxe aanvulling op het kleurenpalet voor nieuwe auto’s’, aldus de fabrikant die onlangs nog werd onderscheiden voor het lakproces van bedrijfswagen.

Royal Magenta is, volgens de lakleverancier, een sterk kleurontwerp met een donkere afvlak waarbij Merlot- en granaaattinten voor een statige look zorgen. In het zonlicht lijkt de kleur bessenrood, in het donker krijgt Royal Magenta een mysterieuze uitstraling. De luxueus ogende uitstraling past volgens Axalta senior vice president Hadi Awada perfect bij de mobiliteit van morgen. “We ontwikkelen innovatieve ‘mobility-sensing’ en duurzame, watergedragen technologieën en helpen de mobiliteitssector bij de overgang naar steeds duurzamere oplossingen, elektrische voertuigen en autonoom rijden.”

Stijlvol en functioneel

Awada voegt hier aan toe dat Royal Magenta geschikt is voor alle voertuigen: zowel stijlvol als functioneel. “Het is zodanig ontwikkeld dat het goed werkt met de radarsystemen van autonome voertuigen”, aldus Awada. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.