Axalta levert voorgevulde flessen basislak voor Fillon Daisy Wheel

Axalta levert voorgevulde flessen basislak voor Fillon Daisy Wheel

Lakleverancier Axalta gaat voorgevulde flessen basislak leveren voor de verfmengmachine Daisy Wheel 3.0 van Fillon Technologies. Volgens Axalta wordt het op deze manier voor het eerst mogelijk om kleuren volledig geautomatiseerd te mengen.

Dankzij het geautomatiseerde mengproces is de Daisy Wheel volgens Axalta uiterst nauwkeurig in het mengen van kant en klare kleuren, zuinig in gebruik en wordt verspilling van verf voorkomen. Autoschadeherstelbedrijven profiteren hierdoor van het meest efficiënte mengproces en kunnen zo het snelste en meest productieve lakproces voeren.

Axalta en Fillon beloven een doseernauwkeurigheid van +/- 0,05 gram en de kleur-voorbereiding gebeurt netjes zodat er zo min mogelijk risico’s zijn voor het milieu en de gezondheid van de gebruiker. 

Flinke efficiëntie

De volledig geautomatiseerde menging zorgt volgens Axalta Global Refinish senior vice-president Troy Weaver voor een eenvoudiger en sneller proces waarmee autoschadeherstelbedrijven een flinke efficiëntie kunnen bereiken en de cyclustijd van de spuitcabine kunnen optimaliseren. “We hebben met de Daisy Wheel gefocust op innovaties, omdat de technologie voor ongeëvenaarde kleur-juistheid en een goed vermogen voor kleuren-overeenkomst zorgt.”

Volgens Axalta – dat recent een nieuwbouwpand in Tiel opende – kunnen autoschadeherstelbedrijven met haar digitale cloud-based kleurbeheer kleuren volledig digitaal ophalen en volledig draadloos afhandelen. De techniek maakt rechtstreeks verbinding met de Daisy Wheel 3.0 wat het complete proces eenvoudiger en 50 procent sneller maakt. Tijdrovende knelpunten bij het bepalen van kleurovereenkomst of tijdens kleurmenging worden hiermee geëlimineerd.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.