Axalta Irus Mix snelste volledig geautomatiseerde handsfree mengmachine
(Beeld: Axalta)

Axalta Irus Mix snelste volledig geautomatiseerde handsfree mengmachine

Lakproducent Axalta heeft de Irus Mix voor de autoschadeherstelmarkt geïntroduceerd. De Irus Mix is volgens Axalta de snelste volledig geautomatiseerde handsfree mengmachine ter wereld tot nu toe.

Gepatenteerde technologie maakt de Irus Mix volgens Axalta de snelste volledig geautomatiseerde mengmachine op de markt. Op basis van uitgebreide tests stelt Axalta dat schadeherstellers meer dan 60 procent op arbeidstijd kunnen besparen in vergelijking met handmatig mengen.

Axalta stelt dat de Irus Mix eenvoudig in gebruik is en niet hoeft te worden bediend door een ervaren autospuiter. De mengmachine is ontworpen voor het gebruik van Axalta’s voorgevulde flessen. Het is hierbij niet nodig om flessen te hervullen of het product over te gieten in andere flessen. Ook zijn flessen voorzien van precieze doseringsdoppen die de juiste kleur leveren, zonder enige verspilling.

Volgens Axalta senior vice president Global Refinish Troy Weaver levert de Irus Mix zeer nauwkeurige kleuren en maakt het gebruik van de innovatieve verpakkingen van Axalta. “Dit resulteert in het maximaliseren van de winstgevendheid en minimaliseert de impact op het milieu. Onze klanten kunnen zo hun zakelijke doelstellingen behalen en zelfs voorbijstreven.”

Voorop in innovatie

“Bij Axalta streven wij er naar om altijd voorop in innovatie te staan”, vervolgt Weaver. “We zoeken voortdurend naar manieren om onze klanten te helpen hun werk beter te kunnen doen en hen in staat te stellen zo efficiënt mogelijk te werken om de winstgevendheid te maximaliseren.”

Weaver stelt dat op het moment dat het digitale kleurbeheerproces Axalta Irus geïntroduceerd werd Axalta als wist wat de toekomst voor de autoschadeherstelbranche in petto heeft. “Namelijk volledig geautomatiseerde kleurmenging. Vandaag leveren wij die technologie en nu kunnen klanten kleur automatiseren als nooit tevoren. Axalta Irus Mix is de laatste stap in het eenvoudige digitaal kleurbeheer process van Axalta Irus: scannen – zoeken – mixen.”

De Irus Mix is ontwikkelt in exclusieve samenwerking met een toonaangevende, wereldwijde fabrikant van apparatuur. Axalta heeft het traject van concept en ontwikkeling naar ontwerp en constructie vanaf het begin begeleid. De Irus Mix wordt vanaf juni 2023 in Europa en vervolgens wereldwijd uitgerold.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.