Axalta en U-Pol introduceren beschermende Raptor coating

Axalta en U-Pol introduceren beschermende Raptor coating

Axalta Refinish Nederland introduceert Raptor, een beschermende coating die volgens de lakleverancier bestand is tegen de zwaarste omstandigheden. De coating is ontwikkeld door U-Pol dat in juli 2021 door Axalta werd overgenomen. 

Raptor is naar eigen zeggen specifiek ontwikkeld om in de meest uiteenlopende klimaten een uitstekende bescherming te bieden. Volgens de fabrikant is de coating is UV-bestendig waardoor het niet vervaagt of verbleekt. Ook niet als het jarenlang aan de zon wordt blootgesteld. De coating is eveneens bestand tegen agressieve vloeistoffen zoals brandstoffen, hydrauliek-olie en zout water. De coating kenmerkt zich, volgens de leverancier, ook in uitstekende hechtingseigenschappen en het kan met een spuitpistool, roller of kwast op verschillende soorten ondergronden aangebracht worden. Raptor coating is verkrijgbaar in zwart, wit en een kleurbare variant en is geschikt voor meerdere afwerkingen van een zeer gladde tot zeer ruwe oppervlakken.

Doelmarkt uitbreiden

Product & technical manager bij Axalta Refinish Nederland, Michell Carbo, stelt dat na de overname van U-POL vorig jaar Axalta zijn markt binnen Nederland kan uitbreiden in het groeiende mainstream en economy-based schadeherstel-segment. De nieuwe Raptor coating zal aan klanten gedemonstreerd worden op het Axalta Direct Business Experience event op 5 en 6 juli in Tiel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.