Autoverzekering 16 procent duurder

Autoverzekering 16 procent duurder

Verzekeringssite.nlAutoverzekeringen zijn sinds vorig jaar gemiddeld 16 procent duurder geworden. Deze stijging wordt voor 10 procent veroorzaakt door de verhoging van de assurantiebelasting van 9,7% naar 21%. Dat blijkt uit een berekening van Verzekeringssite.nl.

Premieverhoging
Het lijkt erop dat verzekeraars waarbij klanten zelf hun verzekering kunnen afsluiten de premie meer laten stijgen dan verzekeraars die samenwerken met een tussenpersoon. “Diverse autoverzekeraars geven aan dat slechte schaderesultaten de oorzaak zijn voor de premieverhoging”, aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl.
Gemiddeld is de premie van de autoverzekering de afgelopen jaren met 28 procent gestegen.

Autoverzekering
Verzekeringssite meldt dat het prijsverschil tussen autoverzekeringen groot is: “De duurste autoverzekering is gemiddeld bijna 3 keer zo duur als de goedkoopste. Bovendien is uit eerder onderzoek gebleken dat een dure autoverzekering niet beter is dan een goedkope.” Men meldt dat een auto sinds 2011 11 procent meer kost; naast autoverzekeringen zijn ook de brandstofprijzen gestegen (ruim 3%), de prijzen van nieuwe auto’s (gemiddeld bijna 8%) en de wegenbelasting, aldus Verzekeringssite.nl
.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.