Autoverkeer 8% minder door Corona

Het autoverkeer is nog steeds niet helemaal hersteld van de Coronacrisis. Dit blijkt uit de Achtergrondrapportage ‘Monitoring mobiliteit tijdens COVID-19’ van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Vrachtverkeer
Het dieptepunt ligt evenwel al ver achter ons, want de maximale afname door de Coronacrisis was toen 47%. Het vrachtverkeer heeft de daling deels gecompenseerd, want dat is 11% toegenomen ten opzichte van 2019. De maximale afname tijdens de Coronacrisis was 12%. Ook het totaal aantal vervoersbewegingen is nog steeds lager dan in 2019. Het aantal verplaatsingen naar de werkplek was vorige week 22% lager (maximaal 51% lager tijdens de Coronacrisis). Grootste reden is wellicht het hogere percentage thuiswerkers. Dit is toegenomen van 32% voor de Coronacrisis tot 67%. Uit de rapportage blijkt verder dat 48% van de thuiswerkers verwacht ook na de Coronacrisis thuis te blijven werken.

Ongevallen
Ook het aantal ongevallen is gedaald, en wel met 17% ten opzichte van 20219. voor het aantal gewonden bedraagt de daling 14%. Op rijkswegen bedraagt de daling 34% en in steden 9% ten opzichte van de pre-Corona tijd. Het aantal pechgevallen op rijkswegen is voor heel 2020 met 8% afgenomen t.o.v. 2019. (Bron: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat)

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.