Autotech Alliantie sluit aan bij ADAS Alliantie
Bijschrift: Vlnr: Hans Musters (voorzitter Autotech Alliantie), Saskia Booy (director of operations Autotech Alliantie), Paul Molenaar (voorzitter ADAS Alliantie). (Foto: ADAS Alliantie)

Autotech Alliantie sluit aan bij ADAS Alliantie

De Autotech Alliantie, waarin 13 schadeherstelbedrijven zich hebben verenigd om de kennisachterstand in autoschadeherstel aan te pakken, heeft zich aangesloten bij de ADAS Alliantie. Dat maakt de ADAS Alliantie bekend.

 

De ADAS Alliantie is in 2019 opgericht met als doel veiliger en beter gebruik van rijhulpsystemen stimuleren en de bekendheid en informatie rondom rijhulpsystemen bevorderen. Beide allianties onderschrijven het belang van reparatie en kalibratie van rijhulpsystemen door technici die goed geschoold zijn en gebruik maken van de juiste apparatuur.

Ongerust

“Wij maken ons ongerust over de kennisachterstand op autoschadegebied in Nederland omdat auto’s technisch steeds gecompliceerder worden. Dan heb je specifieke kennis en specialisten nodig en daar schort het nu nog aan”, stelt Hans Musters, voorzitter van de Autotech Alliantie. Naar eigen zeggen heeft Autotech Alliantie met diverse opleidingsinstituten afspraken gemaakt om hoogwaardige opleidingen te ontwikkelen. Hierbij zijn de richtlijnen van autofabrikanten het uitgangspunt. “De inhoud van de opleidingen wordt afgestemd met de leden, autofabrikanten en in sommige gevallen ook overheden en andere belanghebbenden”, aldus Musters.

Inzet

Volgens Paul Molenaar, voorzitter van de ADAS Alliantie, draagt de inzet van de Autotech Alliantie bij aan het bereiken van de gezamenlijke doelstelling. “Daarbij kunnen we de steun van de Autotech Alliantie goed gebruiken. Deze enthousiaste ondernemers hebben op hun vakgebied een paar uitstekende initiatieven genomen”, aldus Molenaar. Hiermee doelt hij op veilig herstel van rijhulpsystemen, dat geborgd wordt met het vergroten van het kennisniveau bij autoschadebedrijven.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.