Autoschade Kanis gecertificeerd ‘Uitdeuken zonder Spuiten’

Autoschade Kanis gecertificeerd ‘Uitdeuken zonder Spuiten’

Autoschade Kanis in Emmerloord is gecertificeerd voor het Focwa specialisme ‘Uitdeuken zonder Spuiten’. Dit meldt Focwa op haar website. Ondernemer André Kanis is nog geen lid van Focwa, maar gaat dit nu wel worden.

Dekra
De benodigde audit werd uitgevoerd door Dekra, die vervolgens groen licht gaf voor de certificering. Gecertificeerde schadeherstellers bewijzen dat ze beschikken over de vereiste kennis en kunde om de auto van nu en die van de toekomst te herstellen. In navolging van de Focwa Standaard kunnen bedrijven zich sinds juli 2017 certificeren voor de Focwa Standaard specialisatie ‘Uitdeuken zonder Spuiten’.

Kwaliteit borgen
Focwa wil met het specialisme ‘Uitdeuken zonder Spuiten’ de kwaliteit borgen richting opdrachtgevers en klanten. Autoschadebedrijven die lid zijn van Focwa moeten hun certificaat halen voor 1 mei 2018. Volgens Femke Teeling, directeur Focwa is het behalen van het keurmerk geen doel op zich, maar een middel om samen met onze leden te werken aan het herstel van de toekomst: “Uit de gesprekken die we voerden met onze leden en stakeholders voelden we de behoefte om de Standaard uit te breiden met de specialisatie ‘uitdeuken zonder spuiten’.”

Focwa ondersteunt bedrijven met het behalen van dit keurmerk door een ‘self assessment tool’ waarbij de ondernemers zich kunnen voorbereiden op de audits door een onafhankelijke certificerende instelling.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.