Autoschade Beckers bouwt iClean Carwash

Na een voorbereiding van twee jaar waarbij haalbaarheid- en kwaliteitskeuzevoorop stonden gaat Autoschade Frans Beckers in 2012 iClean Carwash Brunssum bouwen, naar eigen zeggen de meest duurzame wasstraat van Nederland. “Door toepassing van water- en energiebesparende maatregelen wordt in vergelijking met traditionele wasstraten jaarlijks 8,1 miljoen liter water en 180.000 kWh elektriciteit bespaard”, zo stelt men.

iClean staat voor een ecologisch verantwoorde wasstraat. Al het afvalwater wordt biologisch gereinigd door diverse bioreactoren en wordt hergebruikt. De diverse shampoo¹s en waxen zijn biologisch afbreekbaar. Op het dak zijn panelen opgesteld voor de opvang van zonne-energie.
iClean Carwash Technologies BV is een afsplitsing van de Saarloos Automotive Equipment BV, opgericht in 1919 en sinds 1962 actief geworden in de Benelux. Het bedrijf is gespecialiseerd in professionele voertuig reiniging. In Nederland zijn er vier bedrijven actief met het iClean Carwash label.

iClean Carwash Brunssum krijgt naast de wasstraat ook een poetsbedrijf en een Quick repair- en ruitencentrum. Het bedrijf wordt geaudit door de stichting Milieukeur. Gedurende dit jaar worden verschillende open dagen georganiseerd om belangstellenden te informeren over de bouw ervan. Het bedrijf zegt zich op deze wijze te richten op de toekomst.

Geef een reactie