Auto’s met Keurmerk CCV minder aantrekkelijk voor dievengilde

Auto’s met Keurmerk CCV minder aantrekkelijk voor dievengilde

Auto’s met een certificaat van het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging zijn, volgens het Verbond van Verzekeraars, steeds vaker minder aantrekkelijk voor het dievengilde. Het loont dus voor verzekeraars om auto’s in hun wagenpark te voorzien van de oranje driehoek sticker. 

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie (CCV) is sinds 1 april 2019 eigenaar van het Keurmerk. Sindsdien is er hard gewerkt aan de doorontwikkeling ervan. Dat is niet alleen noodzakelijk vanwege de technologische ontwikkelingen, maar ook door de wedloop met criminelen. 

Effectiviteit

Veel verzekeraars eisen dat de auto van de verzekerde voldoet aan de regels van het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging. Het keurmerk kan alleen afgegeven worden door een inbouwbedrijf met keurmerk. Volgens het Verbond van Verzekeraars is het CCV benieuwd hoe verzekeraars het Keurmerk ervaren om zo de dienstverlening te verbeteren. Het monitoren van de effectiviteit van beveiligingsproducten wordt daardoor steeds belangrijker; hiervoor is CCV een enquête gestart.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.