Automobilist blijft trouw aan autoverzekeraar

Automobilist blijft trouw aan autoverzekeraar

Hoewel het gebruik van de auto door de coronacrisis flink is veranderd het afgelopen jaar, blijven Nederlanders loyaal aan hun autoverzekeraar. Dit meldt Allianz Direct.

Switchen
Voor maar liefst 95 procent van de Nederlanders was de coronacrisis geen reden om te switchen van verzekeraar. Volgens Allianz Direct blijven in verhouding met jongeren tot 35 jaar (89%) vooral de 35-plussers (97%) trouw aan hun huidige verzekeraar. Uit eerder onderzoek bleek dat bij mensen die zich sinds de Coronacrisis meer zorgen maakt over zijn of haar financiën, verzekeringspremies in de top 5 staan om geld te besparen. Toch is slechts vijf procent van de Nederlanders sinds de coronacrisis overgestapt van verzekeraar.

Auto belangrijk
Ook blijkt uit het onderzoek dat de auto ten tijde van corona een belangrijk vervoersmiddel blijft. Een op de drie automobilisten pakt vaker de auto in plaats van het openbaar vervoer. Slechts vier procent van de respondenten geeft aan zijn of haar auto vanwege de pandemie verkocht te hebben. Vooral automobilisten tot 35 jaar zijn verknocht aan hun bolide: 47 procent pakt vaker de auto dan het openbaar vervoer, vergeleken met oudere weggebruikers (28%). (Bron: Shutterstock)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.