Autoglass opent vier nieuwe ADAS-sites in Verenigd Koninkrijk
(Foto: Shutterstock)

Autoglass opent vier nieuwe ADAS-sites in Verenigd Koninkrijk

Autoglass heeft in het Verenigd Koninkrijk vier nieuwe Advanced Driver Assistance System (ADAS) centers geopend. De autoruitherstelketen heeft dit besloten vanwege de snel toenemende vraag naar herkalibratie van ADAS systemen.   

Dit meldt website Bodyshopmag.com.  Autoglass signaleerde dat bij één op de vier (24%) van alle voorruitvervangingen die het bedrijf in 2021 uitvoerde, een ADAS-herkalibratie nodig was. De nieuwe centers bevinden zich in een straal van enkele honderden kilometers van de hoofdstad.

Snel en nauwkeurig kalibreren

Volgens Autoglass UK trainingsmanager Tim Camm was Autoglass het eerste autoruitherstelbedrijf dat een ADAS-herkalibratie oplossing op de Britse markt bracht. “Dankzij onze investering zijn we in staat om de markt te leiden, omdat de technologieën in het hele land steeds vaker voorkomen”, aldus Camm. “Herkalibratie is van cruciaal belang om deze veiligheidssystemen volledig te laten functioneren. Maar het is voor veel automobilisten nog te vaak bijzaak. Dankzij de nieuwe centers hebben we meer locaties waar we ADAS systemen nauwkeurig kunnen kalibreren waardoor de klant minder tijd kwijt is aan.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.