Autodis Group neemt Geevers Auto Parts over

Autodis Group heeft Geevers Auto Parts BV overgenomen, de grootste onafhankelijke distributeur van carrosserie/schadeonderdelen in de Benelux.

Leider
Met de overname positioneert Autodis Group, onderdeel van Doyen Auto en eigenaar van de Franse leverancier van carrosseriedelen Cora zich als de leider in de onafhankelijke distributie van carrosserie- en schadeonderdelen in West-Europa, aldus Stephane Antiglio, Voorzitter van Autodis Group: “Na recente overnames in Italië bevestigt dit project de strategie van Autodis Group om zijn ontwikkeling in West-Europa te versnellen. Ik ben ervan overtuigd dat het Geevers-team, onder leiding van Frans Ditmer, het tot nu toe uitstekende werk verder zal voortzetten.”

Eigen identiteit
Frans Ditmer, CEO van Geevers Auto Parts BV, zegt verheugd te zijn dat het bedrijf zich basis van de eigen identiteit, professionaliteit, competenties en ambities bij Doyen Auto en de innoverende projecten van Autodis Group aansluiten: “Dit is een unieke kans voor Geevers en alle betrokkenen om de krachten te bundelen met een internationale leider in de distributie van auto- en vrachtwagenonderdelen en daarmee haar groei en toekomstvisie te realiseren.”

Geevers Auto Parts is in Nederland opgericht in 1967 en is distributeur van carrosseriedelen op de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse schadeherstelmarkt. Het bedrijf telt 200 werknemers en boekte de laatste 10 jaar een jaarlijkse omzetgroei van ruim 10%. In 2017 bedroeg de omzet 67 miljoen euro.
Geevers biedt meer dan 100.000 beschikbare referenties aan, in zowel OE als equivalente kwaliteit, vanuit haar voorraad voor 35 automerken. De klanten worden binnen 24 uur beleverd via een eigen fijnmazig distributienetwerk in de Benelux.

Geef een reactie