Autodiefstal daalt eerste halfjaar met 9,3 procent

In het eerste half jaar van 2020 zijn er in totaal 3.772 personenauto’s gestolen, 9,3 procent minder ten opzichte van een jaar eerder. Dit meldt het Landelijke Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit.

Volkswagen
Volkswagen is nog steeds één van de meest gestolen automerken, maar in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is het aantal gestolen VW’s gedaald met 18%. Ook werden minder Audi’s (-23,6%), en BMW’s (-15%) gestolen. Verder laten personenauto’s van vier jaar en ouder de sterkste daling zien (-11,3), terwijl er juist meer lichte bedrijfswagens (+29%) zijn gestolen. In Amsterdam neemt het aantal diefstallen af met 19 procent; in Rotterdam stijgt het aantal diefstallen met 16 procent.

Toename
In de maanden maart, april en mei zijn minder auto’s gestolen, terwijl de maand juni weer een toename toont van 27 procent. In Amsterdam neemt het aantal diefstallen af met 19 procent; in Rotterdam stijgt het aantal diefstallen met 16 procent.

Er zijn in totaal 844 lichte bedrijfswagens gestolen (+29%), waaronder Mercedes-Benz en Volkswagen het meest worden gestolen. Dat gebeurt vooral in de zuidelijke provincies en de regio Rotterdam. (Bron: Automotive Management)

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.